Receptai

Jei atsitinka taip, kad organizmas nuo angliavandenių pertekliaus "sulūžta", jų nebepasisavina ir todėl ima vis labiau sirgti, tenka gydytis mityba be angliavandenių, pakeičiant juos riebalais. Sunku atsisakyti senų įpročių, bet jeigu nori ženkliai geriau jaustis, tikrai verta.

Tiesa, atsiranda iššūkių, nes racionas gerokai pasikeičia ir susiaurėja. Lieka mėsa, žuvis, kiaušiniai, sviestas ir kiti riebūs pieno produktai, riešutai, kai kurios daržovės. Daugelis jau paruoštų pirktinių produktų nebetinka. Kaip gi pavalgyti skaniai, bet ir nesugaištant per daug maisto gamybai?

Galima išsivirti vištienos buljono. Sveika ir skanu. Galima išsivirti skanios mėsos, pasikepti ją su grietinėlės ar grietinės padažu ir daržovėm ar grybais. Galima pasigaminti netgi picą be miltų. Kai norisi kuo nors save palepinti, puikus ir paprastas sprendimas - plakta grietinėlė.

 

 

Na, o kuo pakeisti duoną? Ką daryti, kai plakta grietinėlė pabosta, o "ko nors skanaus" vis tiek norisi? Arba "ko nors šilto minkšto", panašaus į pyragą? Šiame puslapyje įdedu keletą labai paprastų receptų, kuriuos pagal savo skonį prisitaikiau ir dalinuosi, tikėdamasi, kad gal bus naudingi ir kitiems, norintiems maitintis sveikiau.

 

1. Apkepas "vietoje duonos"

 

2. Sausainukai paprastieji

 

3. Tinginys be cukraus

 

4. Kiaušinių mišrainė

 

5. Keptos kepenėlės su migdolų miltais

 

6. Žele tortas su maskarpone

 

7. Keto marmurinis pyragas

 

8. Sausainiai pamirštieji

 

9. Naminis majonezas

 

10. Keto pyragas be migdolų miltų

 

11. Blynai be miltų

 

12. Obuolių pyragas be miltų ir cukraus

 

13. Varškės pyragėliai