Receptai » Keto pyragas be migdolų miltų

Keto pyragas be migdolų miltų

 

Ingredientai:

7 kiaušiniai

200 g sviesto

180 g (pakelis) 9 % riebumo varškės

2 šaukštai 30 % ar didesnio riebumo grietinės

50 ml grietinėlės

apie 90 g (3/4 puodelio) kokosų miltų

1 šaukštas medaus + 5 lašai stevijos (arba norimas kiekis kito saldiklio)

2 šaukštai maltų aguonų (nebūtinai)

4-5 šaukštai citrinos sulčių

žiupsnelis cinamono

druskos pagal skonį

šaukštelis nurūgštintos sodos

vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

 

Gaminimo eiga:

Ant lėtos ugnies ištirpinti sviestą, jame ištirpinti šaukštą medaus, įlašinti 5-6 lašus skysto stevijos saldiklio, ten pat įmaišyti grietinėlę ar grietinę ir varškę. Leisti šiek tiek atvėsti. Atskiram inde išplakti kiaušinius (galima paprastai, šakute, nebūtina ilgai plakti mikseriu) ir viską sumaišyti. Tada supilti citrinų sultis, įberti nurūgštintą sodą, druskos, vanilės ekstrakto, cinamono, aguonų, ir pabaigoje supilti koksų miltus. Tešla turi būti skystoka, lengvai maišoma. Leisti tešlai keletą minučių pasistovėti, ji šiek tiek sutirštėja, ir tada supilti tešlą į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepimo popieriaus riebalais tepti šiuo atveju nereikia, užteks to sviesto, kuris yra tešloje. Kepti maždaug 170 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.

Pyragas nėra pernelyg trapus. Kokoso skonis mažai juntamas. Puikus variantas tiems, kas alergiški migdolams. Tinka vartoti vietoje duonos, kaip pagrindą sumuštiniams.