Receptai » Obuolių pyragas be miltų ir cukraus
Obuolių pyragas be miltų ir cukraus
Pavadinimas išėjo toks ilgokas, bet keto obuolių pyragu vadinti jį būtų netikslu, nes obuoliai sunkiai dera su keto mityba. Vis tik, gabalėlį tokio pyrago gali paskanuti ir tie, kas vengia angliavandenių, na o sveikieji gali lepintis kiek nori. Receptą sukūriau dėl mamos, nes ji labai norėjo obuolių pyrago, o viskas, ką radau parduotuvėje buvo su nesveikais aliejais...
Ingredientai:
4 nemaži obuoliai
6 kiaušiniai
100 g sviesto
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas medaus
1 pakelis varškės
4 šaukštai kokosų miltų
2 šaukštai migdolų miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
2 šaukštai obuolių acto
2 šaukštai citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
truputis cinamono
pusė flakonėlio DR.OETKE vanilės aromato (nebūtina)
Gaminimo eiga
Nulupti obuolius ir supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti cinamonu pagal skonį. Aš mėgstu jo daug.
Tešlai išlydyti sviestą, į jį įmaišyti grietinę, varškę ir medų, pridėti druskos. Kai masė truputį pravės, sumaišyti su kitam inde išplaktais kiaušiniais. Kiaušinius išplakti nepersistengiant, paprastai, kaip omletui. Tada įdėti nurūgštintą su actu sodą ir pridėti dar porą šaukštų citrinos sulčių. Neišsigąskite, galimai tešla suputos. Rūgšties negailiu, kad kiek įmanoma panaikintų kokoso skonį. Tada pridėti kokosų ir migdolų miltus ir galima įpilti truputį vanilės aromato. Aš naudoju DR.OETKE. Tešla nėra tiršta. Į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu išteptą kepimo indą įpilti dalį tešlos, tada sudėti obuolių gabaliukus ir ant viršaus supilti likusią tešlą. Kepti apie 45 minutes 180 laispnių temperatūroje.
Pyragas išeina drėgnokas. Manau, skanus ir karštas, ir atvėsęs.