Receptai » Keto marmurinis pyragas

Marmurinis pyragas

 

Ingredientai:

4 kiaušiniai

apie 20 g sviesto

2 šaukštai maskarponės

2 šaukštai 30 % ar didesnio riebumo grietinės

apie 110 g (6-7 šaukštai) migdolų miltų

apie 2 šaukštai kokosų miltų

1 šaukštas medaus arba norimo saldiklio

2 šaukštai maltų aguonų

2 šaukštai kakavos

saujelė graikiškų riešutų

juodojo šokolado drožlių

druskos pagal skonį

apie 10 g kepimo miltelių

vanilinio cukraus (nebūtinai)

 

Gaminimo eiga:

Ant lėtos ugnies ištirpinti sviestą, leisti šiek tiek atvėsti ir tada jame ištirpinti šaukštą medaus, galima dar įlašinti 5-6 lašus skysto stevijos saldiklio, ten pat įmaišyti maskarponę ir grietinę. Galima naudoti ir vien tik maskarponę arba vien tik riebią grietinę, žiūrint, ko turite. Atskiram inde išplakti kiaušinius ir viską sumaišyti. Tada įberti kepimo miltelių, druskos, vanilinio cukraus ir sudėti migdolų miltus. Tešla turi būti skystoka, lengvai maišoma. Maždaug vieną trečdalį tešlos perpilti į atskirą indą. Į tą mažesniają dalį tešlos įmaišyti 1-2 šaukštus kakavos (žiūrint, kaip labai mėgstate kakavą ir kokio tamsumo tešlos norite) ir šokolado drožles. Į didesniąją likusią dalį įmaišyti aguonas ir dar apie porą šaukštų kokosų miltų. Jei neturite kokoso, naudokite vien migdolų miltus. Jei netyčia per daug įdėjote miltų ir tešla atrodo per tiršta, sunkokai maišoma, padėtį galima taisyti pridedant grietinės ar įpilant grietinėlės. Pabaigoje į abi tešlos dalis įdėti pasmulkintų graikiškų riešutų ir išmaišyti. Gauname du indus su skirtingo tamsumo tešla. Į kepimo indą išklotą sviestu išteptu kepimo popieriumi pilti paeiliui po kelis šaukštus šviesios ir tamsios tešlos. Geriausia pradėti nuo šviesios tešlos, nes jos daugiau, tai kaip pagrindas, ir ant jos daryti gražias tamsias dėmes, kaip žalmargės karvutės kailis. Raštas visada išeis nepakartojamas. :) Kepti maždaug 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.

 

Man skanus tiek karštas, tiek šaltas.