Receptai » Keto pyragas be migdolų miltų
Keto pyragas be migdolų miltų
Ingredientai:
7 kiaušiniai
200 g sviesto
180 g (pakelis) 9 % riebumo varškės
2 šaukštai 30 % ar didesnio riebumo grietinės
50 ml grietinėlės
apie 90 g (3/4 puodelio) kokosų miltų
1 šaukštas medaus + 5 lašai stevijos (arba norimas kiekis kito saldiklio)
2 šaukštai maltų aguonų (nebūtinai)
4-5 šaukštai citrinos sulčių
žiupsnelis cinamono
druskos pagal skonį
šaukštelis nurūgštintos sodos
vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Ant lėtos ugnies ištirpinti sviestą, jame ištirpinti šaukštą medaus, įlašinti 5-6 lašus skysto stevijos saldiklio, ten pat įmaišyti grietinėlę ar grietinę ir varškę. Leisti šiek tiek atvėsti. Atskiram inde išplakti kiaušinius (galima paprastai, šakute, nebūtina ilgai plakti mikseriu) ir viską sumaišyti. Tada supilti citrinų sultis, įberti nurūgštintą sodą, druskos, vanilės ekstrakto, cinamono, aguonų, ir pabaigoje supilti koksų miltus. Tešla turi būti skystoka, lengvai maišoma. Leisti tešlai keletą minučių pasistovėti, ji šiek tiek sutirštėja, ir tada supilti tešlą į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepimo popieriaus riebalais tepti šiuo atveju nereikia, užteks to sviesto, kuris yra tešloje. Kepti maždaug 170 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
Pyragas nėra pernelyg trapus. Kokoso skonis mažai juntamas. Puikus variantas tiems, kas alergiški migdolams. Tinka vartoti vietoje duonos, kaip pagrindą sumuštiniams.