Receptai » Varškės pyragėliai

Varškės pyragėliai

 

Ingredientai:

350 g varškės

150 g sviesto

2 kiaušiniai

2 šaukštai maskarponės (nebūtinai)

1 šaukštas medaus

2 šaukštai maltų aguonų

Pusė puodelio kokosų miltų

1 arbatinis šaukštelis sodos

3 šaukštai citrinos sulčių

žiupsnelis druskos

 

Gaminimo eiga

Išlydyti sviestą, į jį įmaišyti maskarponę (galima grietinę) ir medų, pridėti druskos. Kai masė truputį pravės, sumaišyti su varške. Atskiram inde išplakti kiaušinius, nepersistengiant, paprastai, kaip omletui. Į kiaušinių masę įpilti citrinos sulčių ir įdėti nurūgštintą citrinos sultimis sodą. Pridėti aguonų. Sumaišyti abi tešlos dalis ir pabaigoje pridėti kokosų miltus. Tešla išeina tiršta, bet nelabai tvirta, ne peiliu pjaustoma. Patogiausia kabinti ją su šaukštu ir rankomis formuoti norimo dydžio pyragaičius, kaip storokus apvalius blynelius. Kepti apie 20 minučių 180 laispnių temperatūroje.

Kol kas receptą bandžiau tik kartą. Pyragaičiai pradžioje pūtėsi į viršų, tada į šonus ir rezultate išėjo plokšti, kaip blyneliai. Skonis vis tik geras. Galbūt tiktų juos kepti keksiukų formelėse. Galbūt galima daryti vientisą pyragą. Galvoju, kad gal ir nebūtina dėti grietinės ar maskarponės, galima tiesiog šiek tiek daugiau varškės. Eksperimentuokite, tobulinkite. :)

2 pyragėliai turi apie 3 gramus medaus, taigi apie 2,4 g angliavandenių.